Det vill man ju men det kan vara svårt om man har en gammal dator. Om du har en dator som är mer än 6 år gammal kan det innebära problem. Det är inte säkert att du kan utnyttja programvaran optimalt. Då kan det vara dags att skaffa sig en ny dator. Det är verkligen ingen enkel uppgift.

Ta hjälp av vänner och bekanta

En bra start är alltid att höra med datorkunniga vänner vad de anser vara en bra dator. Det kan vara ett enormt svårt val om man inte jobbar med datorer och har det som yrke att veta vad för dator som ska till. Det beror riktigt mycket på vad du har för yrke. Om du bara behöver Excel, Word och kunna komma på Internet kanske det inte spelar så stor roll vad för dator du vill köpa men vill du kunna göra mer än det så krävs det mer professionel rådgivning.

kode

Irriterande med en gammal dator

Har du en för gammal dator kan du helt enkelt inte använda den senaste programvaran och det är såklart enormt irriterande. Ibland kan det vara bra att införskaffa sig en stationär dator. Det är lite lättare att ”bygga på” en stationär dator än vad det är med en bärbar. Det är också irriterande med en för gammal dator för fläkten står ofta och kör för att kunna kyla ner datorn. Det kan vara jobbigt att höra på. Kom ihåg att när du väl ska göra dig av med din gamla dator att lämna in den till återvinning. Den innehåller en massa delar som kan återvinnas.

Ibland kan det hjälpa att göra datorn snabbare om du avinstallerar en massa onödig programvara. På så sätt kan du få en del av dem du hellre vill ha till att fungera desto bättre.