Allt för många lider av olika typer av hudproblem. Klåda, sveda och ömhet är bara ett par exempel på irriterande hudproblem. Lider du själv av olika hudproblem? Skulle du vilja bli av med dem och få en bättre hy? Här får du ett par råd som kan hjälpa dig att få bukt med dina egna hudproblem.

Köp allergivänliga produkter

Undvik produkter med starka kemikalier

Håll dig så långt borta från starka kemikalier som du bara kan. De allra flesta som har hudproblem får sina problem från starka kemikalier eller parfymer. Stark kemi används i riktigt många av våra hygienprodukter. Om man tittar på sitt tvättmedelspaket eller sin schampoflaska kan man ofta se en riktigt lång innehållsförteckning. Många av ingredienserna är riktigt starka kemikalier som kan orsaka allergiska reaktioner. Även de som inte är allergiska kan reagera negativt på dessa kemikalier. Om du ofta har en irriterad hud kan det alltså bero på olika starka kemikalier som fräter och skadar din hud. Undvik därför de allra starkaste kemikalierna om du kan.

Köp allergivänligt 

De allra lättaste sättet att slippa de starka kemikalierna på är att köpa fler allergivänliga produkter. Dessa produkter innehåller nämligen mer skonsamma ingredienser som inte skadar dig på samma sätt som de starka kemikalierna. Om du vill testa att köpa fler allergivänliga produkter kan du kolla efter märken som bland annat Neutral. Det är ett märke som tillverkar många olika typer av allergigodkända hygien- och rengöringsprodukter.

De allergivänliga produkterna är ofta lite dyrare, men de är verkligen värda de extra kronorna. Om du vill få en bättre och mindre irriterad hud är detta ett av de mest effektiva sätten att lösa det på. Läs mer här för att veta mer om olika typer av produkter.

Återfukta din hud

Kom ihåg att återfukta

Glöm inte att återfukta din hud när den känns torr och sprucken. Många får problem med torr hud under vintern. Huden tar nämligen skada av de låga temperaturerna och de uttorkande vindarna. Det enklaste sättet att återfukta sin hud på är att smörja in den med en fet hudkräm. Krämen ska gärna vara allergivänlig och innehålla så få onödigheter som möjligt. Då kan huden läka lite lättare. Smörj så fort du märker att huden börjar kännas torr och irriterad. Ju längre du låter huden vara torr, desto svårare kommer dina hudproblem att bli.

Ibland kan man få irriterad hud utan att den är torr. Huden kan även bli irriterad av för mycket fukt eller för lite luft. Då kan det vara bra att lufta det irriterade området lite innan man börjar smörja in det med hudvårdsprodukter. Huden behöver kunna andas för att den ska hålla sig i toppskick. Om man alltid har på sig tajta och täta klädesplagg kommer huden tillslut att ta skada av det. Så låt din hud få andas då och då.