Är du sugen på en ny spelkonsol? Få saker är så avslappnande som att luta sig tillbaka med sitt favoritspel och försvinna från vardagens stress och slit in i de fantastiska spel som finns ute på marknaden idag. Men handen på hjärtat, behöver du verkligen köpa nytt? Det finns säkert annat i ditt hushåll som är mer pressande just nu än något som ”bara” handlar om nöje, och det vet du.

Så tänk om du skulle kunna både ha kakan och äta den?

Köp begagnat och var miljösmart

När du köper begagnad elektronik sparar du inte bara pengar, du gör även ett bra miljöval. Idag hamnar allt för mycket bra elektronik direkt på tippen, vilket varken är bra för vår natur eller för din plånbok. Varje gång en ny spelkonsol skapas så krävs det att råvaror måste utvinnas och finita resurser används för ditt nöjes skull.

Om du istället köper din nästa spelkonsol begagnat så beskyddar du naturen samtidigt som du får de spelmöjligheter som du saknat. Du kan göra ett riktigt fynd genom att köpa din nästa spelkonsol billigt och med garanti, vilket inte är så dumt om du köper en extra till barnen eller om kassan är lite ansträngd. En stor fördel med att köpa spelkonsoler begagnat är också att du vet vilka spel som finns att få, och ofta finns det många verkligt bra till de äldre modellerna som du kanske spelat tidigare och vet att du saknar. Spelen går också att hitta med god kvalitet i second hand butiker och i specialiserade skiv och dvd- affärer. Många äldre modeller av spelkonsoler har också dvd-spelare så att de kan användas vid filmkvällar när du inte känner för att streama.

Men jag vill ju ha något nytt!

Ok, så det finns helt klart nackdelar med att köpa de äldre modellerna. Det är inte alltid de nya spelen är anpassade till dem, du missar nya finesser och framsteg som kommer med varje konsoluppdatering och så är de ju ”gamla”. Men samtidigt så vet du ju också att det tar ett tag innan de nya konsolerna hittar sin plats på marknaden, att de får bra spel, och att de är hutlöst dyra när de precis kommer ut.

Så om vi ser bort från miljökatastrofer och vems fel det nu kan vara om kommande generationer inte har en jord som är beboelig, så kan det rent själviskt vara en riktigt bra idé att vänta lite.  Se på PS4, till exempel. När den kom tog det ett tag innan den blev den väntade hiten, men idag är de flesta eniga om att PS4 en riktig underhållningsmaskin för alla åldrar. Den har utmärkt grafik, och kan erbjuda massor av spelglädje. Och den har idag ett stort utbud av spel som passar hela familjen, allt från snabba sport och bilspel till barnvänliga plattformsspel som exempelvis Sims för barnen. Många spel erbjuder ett multiplayer-läge där du kan spela tillsammans eller mot dina vänner.

I korthet, köper du PS4 begagnat så VET du att du kan se fram emot många timmars spännande och roliga aktiviteter. Så vad väntar du på?