Har din gamla mobil gett upp helt? Börjar din dator bli riktigt seg och långsam? Då kan det vara på tiden att skaffa något nytt. Men din nya teknik behöver inte nödvändigtvis vara helt ny. Välj begagnat istället. Det finns många bra skäl till att köpa begagnade teknikprylar. Här är några anledningar till varför du bör köpa begagnade teknikprylar.

Billigare än nytt

Begagnat är i stort sett alltid billigare än splitter nytt och du får ofta mycket mer för dina pengar. Detta gäller allt möjligt, från teknik som bland annat datorer till plagg som FUSION tights. Mycket av den begagnade tekniken som säljs på till exempel Blocket eller liknande sajter är i stort sett som ny. I många fall har man bara brutit förpackningen och sedan inte använt själva produkten. Bara en bruten förpackning drar ner priset rejält. Använda saker säljs ofta för halva priset eller till och med mindre.

Ibland händer det att någon får en ny telefon eller en dator i present, även fast de egentligen inte behöver en. Då väljer de flesta att sälja antingen den nya eller den gamla prylen för en billig peng, bara för att kunna bli av med den snabbt. Håll därför alltid ett öga på Blocket eller liknande sidor. Rätt som det är läggs ett riktigt fynd upp som du bara inte får missa.

computer

Mer miljövänligt

Att köpa begagnat är inte bara plånboksvänligt. Det är även mer miljövänligt. Varje gång en ny produkt tillverkas, används fler resurser. Om du istället väljer att köpa begagnat oftare, minskar efterfrågan av nya produkter och färre resurser läggs på nytillverkning.

Genom att köpa begagnat ser du även till att teknikprylen inte slängs. Tyvärr väljer allt för många att bara slänga sina gamla teknikprylar, även om de fortfarande fungerar som de ska. Var en miljöhjälte du också och köp mer begagnad teknik.

Tips för när du handlar privat

Att köpa begagnat är som sagt något som fler borde prova på. Men det finns ett par saker man ska tänka på när man handlar begagnade saker, speciellt när det gäller teknik. Först och främst bör man vara försiktig och bara köpa saker av personer som verkar pålitliga. Självklart är det omöjligt att vara 100% säker, men försökt att kika efter eventuella varningssignaler. Undvik köp om något verkar misstänkt. Bedrägerier händer. Det är en av de få nackdelarna med att köpa begagnat privat. Om man vill vara extra säker, kan man köpa begagnat hos vissa elektronikbutiker. Då butikerna måste tjäna lite på sina begagnade prylar, kan de ofta vara lite dyrare än när de säljs privat.

Har du gammal teknik liggandes?

Har du också gammal teknik liggandes i ditt hem? Sälj den så att andra kan ge dem ett nytt liv. Var med och gör en skillnad. Ju fler som väljer begagnat över nytt, desto bättre.