Älskar du att släppa lös din kreativitet? Det finns otroligt många bra och prisvärda verktyg på marknaden för dig som är kreativ, oavsett om du arbetar med musik, film, bildredigering eller illustration. Här är några av de allra bästa och mest populära programmen som kan ta din kreativitet till nästa nivå.

Gör professionella videos

Photoshop – Jätten inom bildredigering

De allra flesta känner nog till Photoshop. Det är ett av de allra mest populära bildredigeringsprogrammen på marknaden. Det som gör Photoshop så populärt är alla de avancerade verktyg och alternativ som finns i programmet. Detta program är ett måste för både fotografer, illustratörer och grafiska designers. Det är verkligen ett program med oändliga möjligheter.

Photoshop finns i flera olika varianter. Den populäraste versionen är den fulla versionen. I den fulla versionen får du precis allt som Photoshop har att erbjuda. Om du inte riktigt har råd med fullversionen, finns det även en billigare budgetversion. Om du är det minsta intresserad av bildredigering eller grafisk design är detta program verkligen ett måste.

Premiere – Professionell videoredigering

Ett annat kraftfullt program från Adobe är Premiere Pro. Detta program är ett måste för dig som vill börja med seriös och professionell videoredigering. Det kan ta lite tid att lära sig detta avancerade program, men om man har tiden och pengarna är det helt klart värt att investera i.

Premiere Elements är ett lite mer nybörjarvänligt alternativ för dig som precis har börjat med videoredigering och som inte vill betala för fullversionen direkt. Det är ett bra alternativ som låter dig känna på hur Premiere fungerar. Du kan välja om du vill uppgradera dig till Pro senare, eller om Elements räcker för dig. Oavsett så är båda alternativen riktigt bra för dig som vill kunna göra professionella videos. 

Producera egen musik

Studio One – Skapa din egen musik

Studio One är ett av många musikproduktionsprogram på marknaden. Jämfört med många andra musikprogram är detta lite lättare att arbeta med, då det inte använder lika många kortkommandon som de flesta andra liknande program. Det är ett allsidigt program som klarar av det mesta när det kommer till musikproduktion. Det är både lätt och roligt att experimentera med. Prismässigt är det ett av de mest prisvärda. Om man är helt ny inom musikproduktion kan man alltid prova på gratisversionen av programmet. 

Är de värda pengarna?

Är fullversionerna verkligen värda pengarna? Ja, de är verkligen värda pengarna. Om du känner att du inte har råd just nu, kan du till exempel testa att köpa och sälja kryptovalutor. En kryptorobot som Bitcoin supersplit kan hjälpa dig att tjäna lite extra pengar.

Om man letar efter professionella program med många funktioner är dessa program helt klart värda varenda krona. Om man har råd att betala för fullversionerna bör man alltid gå efter dem, då de ger åtkomst till så många användbara verktyg. De kan verkligen hjälpa dig att ta din kreativa hobby till en helt annan nivå. Om du vill göra din hobby till ett heltidsjobb är program som dessa absolut ett måste. Det finns såklart fler alternativ än dessa, så om du inte känner dig nöjd med dem kan du alltid ge dig ut på jakt efter andra.