Så hittar du semestern som ger dig sol i oktober 

Oktober är en av de månader där vi mest av allt längtar till värme och sol. Sommarlovet känns redan som en evighet sen och nu går vi för varje dag mot mörkare tider, med fler och fler mörka timmar. Men var hittar du den efterlängtade värmen och solen i oktober? 

Var är det varmt i oktober? 

Det finns många platser med värme och sol att besöka under den svenska hösten för att få den där efterlängtade pausen och inhämtande av energi och kraft som vi behöver för att orka igenom vinter. Det viktigaste är därför att du funderar på hur varmt resmål du drömmer om, ska det vara lite lagom, som svensk sommardag, eller vill du ha det riktigt varmt? 

Lagom varmt i oktober – upp mot 22 grader 

 För dig som inte vill svettas för mycket men söker möjlighet till sol och bad och ändå vill orka göra andra saker på semestern, så ska du titta efter resmål som ligger i värmeklassen upp mot 22 grader. 

Mallorca, Korfu och Kreta i oktober  

Mallorca har fortfarande sommar i oktober månad, i alla fall till och med slutet av månaden eller starten av november. Om du vill vandra i berg eller cykla och vara ute och röra på dig, men också kan tänka dig att ligga på stranden några dagar, så är Mallorca i oktober en god idé.  

Även Korfu har en dagstemperatur på omkring 20–22 grader i oktober, vilket gör det till en idealisk semester för dig som vill bara aktiv. 

En annan av de populära grekiska öarna du kan besöka i oktober är Kreta. Här kan du njuta av att havet värmts upp till 24 grader och ta långa sköna bad, trots att värmen i luften ligger på omkring 22 grader.  

Upplevelseresor i oktober: Kapstaden eller Rom 

Om du vill upptäcka Sydafrika men inte få den värsta värmen så är det i oktober du ska besöka staden. Här är det sen vår när vi har höst, med en temperatur i luften på omkring 22 grader.  Rom är en mycket populär semesterdestination, framförallt för de som vill se något annat än en strand på sin semester. Staden är oslagbar när det gäller kultur, nöjen, shopping och mysiga uteserveringar.  

Varmt i oktober mellan 23  28 grader 

Värme och bad I oktober 

För dig som vill ha det aningens varmare men inte alltför varmt  är de italienska öarna Sardinien och Sicilien fantastiska resmål  hösten, med varmt hav. Men du ska vara uppmärksam  att det kan komma regnoch packa ner paraplyetFör dig som vill ha varmt i oktober är Rhodos också en möjlighet med en medeltemperatur på omkring 24 grader. 

Om du och familjen föredrar en charterresa under höstlovet så är Turkiet oftast billigaste alternativet. Kom ihåg att boka I god tid så får du både hög standard och varma bad för en billig peng. Kanarieöarna i oktober är också en favorit, tack vare den behagliga värmen med dagstemperaturer på mellan 23° och 26°C.  

Aktiv semester 23–28 grader i oktober 

Om du känner att du klarar lite mer värme och ändå vill ha en aktiv semester, exempelvis med uteliv och bad, så kan du välja Barcelona. Om det är USA som lockar på höstlovet så kan du välja att flyga till Los Angeles som är soligt och varmt i oktober. Du hittar snabbt och enkelt billiga resor på Travelmarket, både paketresor och resor du själv arrangerar. 

Hett i oktober – över 28 grader 

För dig som varken är rädd för värme eller fuktighet så finns det ock andra resmål I oktober. 

Egypten, medeltemperatur 29 grader I oktober, får du varma dagar och ljumna kvällar. Mot slutet av oktobermånad börjar dock temperaturerna falla ner till 20–25 grader om dagen. Thailand har regnperiod I oktober, även om det förstås inte betyder att det regnar hela tiden. Oftast handlar det om regn I några timmar åt gången, mest på kvällar och nätter. Dock är det varmt, omkring 31 grader dagtid med hög luftfuktighet.