Kanske är du färdig med gymnasiet och funderar på vad du ska göra efter det. Det är inte alltid ett lätt val.Om du är kvinna är ett bra val att fundera på om du borde arbeta med programmering. Många vet knapptvafprogrammering och vad programvaror är men om du väljer att sätta dig in i detta finns det verkligenmånga bra jobbmöjligheter senare i och med att samhället digitaliseras mer och mer.

Se om du kan få lov att komma ut på en arbetsplats och se den

Det kanvara förnuftigt att vara ute på en arbetsplats och se hur programmörer jobbar om det är det somintresserar dig. Ta telefonen och ring runt och hör dig för. Kanske har du tur att hitta en firma som gärna villha in nya unga talenter och därför gärna vill visa dig. En annan bra idé om du är intresserad avprogrammering är att se om du har möjlighet för att komma in på en föreläsning på universitetet och lyssnamed. Om du gör ovanstående två saker får du garanterat en bättre uppfattning om vad programmering gårut på.

kode

Sätt dig in i olika programvaror och termer

Det går alltid bra att läsa upp själv på vad olika programvaror omhandlar samt sätta sig in i en massaprogrameringstermer för att bättre bilda sig en uppfattning om vad det hela går ut på.Ju mer kunskap duhar desto lättare är det att ta ett val.Oftast är lönen bra för programmörer eftersom det är ett bristyrke. Om du är kvinna är det ett bra valeftersom det behövs fler kvinnliga programmörer. Det är betydligt fler män än kvinnor som jobbar somprogrammörer.Kanske bryts trenden snart? Det är viktigt att programmering införs i skolan för att få flerbarn intresserade för området.