Några barn tycker att det helt naturligt är roligt att sitta vid datorn och spela medans andra barn är mindre intresserade. Det kan vara en stor fördel att lära sitt barn att programmera så tidigt som möjligt. Att kunna programmera är en väldigt viktig kunskap att ha på framtidens arbetsmarknad.

Uppmuntra det förnuftiga lärandet

Det finns många bra programvaror nu för tiden som är riktigt förnuftiga. Det finns ett flertal appar där barnen kan lära sig både räkna och läsa som en del av spelandet. Barnet leker samtidigt som det lär sig något. Det ska vara roligt att lära sig nya saker och det är alltså ett bra sätt att göra det på.

Tänk över vilka programvaror du installerar

Det kan vara en bra idé att tänka över vilka programvaror du installerar till ditt barn. Det finns dem som är mindre bra för barnet att spela. Tyvärr finns det en del våldsamma datorspel. Det är viktigt att du har en bra inblick i vad för spel du låter ditt barn spela. Om du har mindre barn kan du själv styra vilken programvara och spel du installerar men om du har större barn kan detta vara en utmaning. Det finns program som till dels kan hjälpa dig att hålla kontroll över vilka programvaror ditt barn installerar.

kodning

Programmering är inne

Programmering ligger i tiden och försök uppmuntra ditt barn till att lära sig detta. Ju mer barnet kan när det gäller programmering desto roligare kommer det också tycka att det är. Gamla spel som Super Mario hade ganska simpel programmering. Nu kan ditt barn vara en av dem som testar av att programmera ett sådant spel. Det var inget man själv tänkte som ung att man kunde sitta och programmera ett sådant typ av spel!